Quantum Touch - 1 en 2

Quantum Touch is ontwikkeld door Richard Gordon en is een vorm van healing die de harmonie in je lichaam helpt herstellen waardoor genezingsprocessen op gang kunnen worden gebracht. Een Quantum Touch-behandeling laat je diep ontspannen terwijl gelijktijdig pijn en/of ongemak kunnen verminderen of verdwijnen.

Een effect van Quantum Touch dat vaak genoemd wordt is dat je skelet wordt uitgelijnd en dat daardoor je hele lichaam min of meer 'rechtgezet' wordt maar het is niet zo dat de therapeut je gewrichten en wervelkolom laat bewegen; dit gebeurt door de zelfgenezingskracht en lichaamsintelligentie van de behandelde persoon zelf.

Quantum Touch wordt vaak toegepast bij fysieke klachten, zoals spier- en gewrichtsklachten, scheefstand van het lichaam, hoofdpijn enz. maar ook allerlei andere klachten kunnen baat hebben bij Quantum Touch. Meestal zijn meerdere sessies nodig, maar ook de eerste sessie kan al verlichting geven.

Voor de healing-methoden Quantum Touch en Quantum Healing geldt dat ze voor wat betreft hun achtergrond en wijze van toepassen zoveel overeenkomsten hebben dat ik ze meestal combineer omdat dat snellere en betere resultaten geeft. Een combinatie met Reconnective healing versterkt de effecten van QT en QE nog.

***Je hoeft altijd maar één therapie te betalen; ook als ik een combinatie van therapieën geef***


Mijn persoonlijke ervaring met Quantum Touch
Als gevolg van een verkeersongeluk in 1974 heb ik diverse rugwervels gebroken en zijn mijn wervelkolom, bekken, borstkas er sleutelbeen behoorlijk beschadigd en verschoven geraakt met als gevolg dat de gebroken en ingedrukte wervels zijn vergroeid.
Na twee maanden plat liggen in het ziekenhuis; twee maanden gipscorset van hals t/m stuitje; vier maanden revalidatie en opnieuw leren lopen, werd ik 'genezen' verklaard. Over alle overgebleven beschadigingen aan mijn skelet werd mij niets verteld.

Toen ik zo'n 30 jaar later een fysiotherapeut bezocht voor een beklemde zenuw in mijn nek, stelde hij na uitgebreid onderzoek vast dat ik nog zo'n vier verkeerde krommingen in mijn wervelkolom had; dat mijn bekken diverse scheefstanden vertoonde; dat enkele wervels en ribben aan de achterkant ingedrukt en scheef vergroeid waren en dat mijn bovenste ribben aan de voorkant verschoven waren ten opzichte van het borstbeen en sleutelbeen, maar omdat ik eigenlijk alleen last had van de ingedrukte en scheef-vergroeide wervels en weinig van de rest van de scheefstanden, waar volgens de behandelend fysiotherapeut nooit meer iets aan meer aan te herstellen was, heb ik dat voor kennisgeving aangenomen.

Mijn verbazing was dan ook groot toen tijdens mijn 1e Quantum Touch-workshop in 2006 de scheefstanden in mijn skelet al een klein beetje rechtgezet werden. Later ben ik nog enkele keren door een bevriende Quantum Touch-therapeut behandeld waardoor de scheefstanden nog verder verminderd zijn. Heel bijzonder dat er zoveel jaren na het ontstaan van al die scheefstanden nog verbetering mogelijk was door zoiets simpels als Quantum Touch! De beschadigde en scheef-vergroeide wervels in mijn bovenrug zijn gebleven waardoor zenuwbanen soms bekneld kunnen raken en mijn wervelkolom is minder flexibel geworden, maar daar is goed mee te leven.

 

Irene is opgeleid en basic/master gecertificeerd door Quantum Touch Nederland en USA