Ervaringen van cliënten

Omdat nieuwe cliënten het fijn vinden om ervaringen van anderen te lezen heb ik een aantal reacties geplaatst van mensen die door mij behandeld zijn.

Door de reconnective healing in combinatie met de triggerpoint-therapie ben ik nagenoeg van mijn rugklachten af. Ik kwam bij Irene terecht door een artikel dat ik had gelezen over healing. ik ben toen gaan zoeken en via internet kwam ik bij Irene terecht. Ik was ondertussen al een jaar bezig met verschillende vormen van fysiotherapie maar de rugpijn kwam iedere keer terug. Na één behandeling was te ergste rugpijn verdwenen en voelde ik mij veel meer ontspannen. Door de tips van Irene om ook de triggerpoints te gebruiken rol ik regelmatig met een balletje tegen de muur, en dat helpt! Om dit vast te houden ga ik eens in de 2 a 3 maanden naar Irene voor een reconnective healing om het goed bij te houden.
Annet

Nadat een vriendin me Quantum Touch had aangeraden voor mijn klachten, ging ik op zoek en kwam ik bij Irene terecht. Ik vertelde haar mijn klachten en ze luisterde erg geconcentreerd en geïnteresseerd! Ze dacht met me mee en zo kreeg ik na de eerste Quantum Touch behandeling nog een aantal triggerpoint behandelingen. Erg professioneel en daarna nog even heerlijk ontspannen met Reconnective Healing op de tafel. Iedere keer loop ik weer met een ontspannen gevoel de deur uit.
Gaby

Na een val achterover op de ijsbaan, kneuzing van een rib, kwam ik bij Irene de Zwart in de praktijk voor een Reconnective Healing-behandeling. Direct na het eerste consult was de pijn nagenoeg verdwenen en kon ik mijn arm weer veel vrijer bewegen. Een ongelooflijke ervaring.
Een kleine twee jaar later werd er een "frozen-shoulder" gediagnosticeerd waardoor ik opnieuw in de praktijk kwam. Ditmaal volgden meerdere Triggerpoint-behandelingen, met oefeningen voor thuis, maar veel sneller dan de fysiotherapeut had voorspeld waren de klachten verdwenen.
Frithjof


Nadat ik door hardlopen een blessure aan mijn linkerknie had gekregen en ik niet meer kon lopen heb ik eerst 2 weken rust gehouden waardoor de situatie een klein beetje verbeterde. Daarna naar de huisarts geweest, maar die kon geen oorzaak vinden voor de pijn die ik ervaarde en kon mij dus ook niet helpen terwijl ik nog steeds niet goed kon lopen. Daarna dacht ik aan Triggerpoint-therapie en dacht dat de pijn veroorzaakt werd door triggerpoints in de spieren rondom de knie. Irene en ik hebben het toen samen verder onderzocht en vonden een aantal triggepoints. Na door Irene behandeld te zijn en ook door thuis zelf de gevonden triggerpoints te masseren was het probleem binnen enkele dagen verholpen.
Roland


Ik had totaal geen ervaring met Reconnective Healing en wist er zelfs niets van, wat het inhield e.d. Ik kwam voor het allereerst bij Irene, voelde mij niet goed, had al een hele tijd last van slapeloosheid en veel spanning in mijn lijf. Kon mij niet ontspannen. Zeker niet bij iemand die ik niet kende. Niets had invloed op dit probleem, zo leek het. Ik ging op de tafel liggen, zij adviseerde mij mijn ogen te sluiten. Ik weet nog dat ik even “stiekem” gluurde om te zien wat ze met haar handen deed. Zag haar wat bewegen ermee. Ik nam mij voor om beslist op te blijven letten wat er gebeurde. Wilde alles duidelijk ervaren ook. Weet nog dat ik voelde dat ik ontspande en dacht: wakker blijven! Het volgende moment was ik weg.... Ik hoorde op zeker moment heel zachtjes mijn naam roepen, bleek Irene al een hele tijd aan het roepen te zijn en ik was héél ver weg, in heel diepe slaap. Ik voelde mij enorm verkwikt en opgeknapt. Ik heb erna een poos veel beter geslapen en mij goed gevoeld! Ben nog altijd heel dankbaar voor deze mooie bijzondere ervaring.
Stella


Mijn ervaringen met de Quantum Entrainment/Reconnective Healing sessies door Irene de Zwart is heel positief. De gemoedelijke rustgevende omgeving in combinatie met de rustige stem van Irene zorgen er voor dat ik me direct geheel ontspannen voel. Zodra ik de behandelkamer instap ervaar ik direct een diepe rust. De ervaring van de sessie is iedere keer anders. De eerste keer was er een diepe ontspanning en rust die nog een paar dagen heeft doorgewerkt. De tweede keer zag  ik veel lichtflitsen en heel veel kleuren. De derde keer werd mijn lichaam warm en kreeg ik overal tintelingen. Kortom het is iedere keer weer anders maar altijd een zeer ontspannende ervaring met een lange doorwerking. Je voelt dat er 'iets' in je lichaam gebeurt, heel bijzonder. Om de zoveel weken gun ik me zelf zo'n sessie en ik kom er telkens als herboren uit.
Anita


Door een kleine advertentie jaren geleden kwam ik in contact met Irene de Zwart.
Ik zocht een goede voetreflex-therapeut. Nou, ik ben goed terecht gekomen want het helpt zeer goed en zo houd ik mezelf in balans en zijn de klachten goed te beheersen. De laatste tijd geeft ze me voor mijn hoofdpijn ook Shiatsu-massage op mijn hoofd en dat helpt ook heel goed.
Ik ben blij dat ik Irene heb ontmoet want ze geeft je alle aandacht en soms wijze adviezen.
Mia


Na de Reconnective Healing behandeling heb ik rustig een half uur gelopen naar het huis van mijn dochter. Het lopen ging wat loom, beetje zwaar in de voeten. Ik was blij dat ik geen afspraken had die dag en ben na de uitgebreide lunch naar het station gereden en om half drie in de trein naar huis gestapt. In Amsterdam ben ik overgestapt op de trein richting Nijmegen, met in ’t achterhoofd: “O, dan is de storing in Arnhem weer opgeheven.” In het traject Amsterdam-Utrecht ben ik in slaap gevallen. Toen ik wakker werd zag ik dat de trein terug reed (ik had in Utrecht moeten overstappen). We kwamen een uur later aan in Amsterdam-C. Bij het informatieloket kreeg ik te horen dat ik pas over 50 minuten weg kon om een directe verbinding naar Zutphen te hebben. Ik was nogal verbaasd dat ik dit alles zo rustig opnam – ben ik niet gewend van mezelf! Ik had echt schik in de malle situatie.
Van de koffie met cake in de brede stationsallee heb ik dan ook extra genoten voordat mijn trein binnenkwam. Bij het lezen van een studieboekje dat ik mee-genomen had, viel me op dat ik heel helder was en ook, dat ik de clou van de inhoud onmiddellijk kon vertalen naar mijn eigen situatie.
Toen ik om zeven uur thuis kwam, heb ik nog een lekker maaltje voor mezelf bereid. Moe voelde ik me niet, wel lekker loom, en zo heb ik ook de avond door gebracht en na de maaltijd dit malle avontuur gelijk in een verhaaltje omgezet. De kaarsjes aangestoken en nog verder zitten lezen.
In bed snel in slaap gevallen maar heel helder van geest: er kwamen allerlei situaties van vroeger terug en ik was me er sterk van bewust dat ik droomde. Het was een andere gesteldheid dan ik kende, net of ik iets hoger werd getild. Dit proces heeft voor mijn gevoel vrij lang geduurd voor ik van de wereld was.
De volgende dag was ik lens. Ben héél laat opgestaan en sudderend door de dag gegaan. Ik kon niet goed in m’n ritme komen. Toch heb ik nog een half uur gewandeld, wat wel moeizaam ging. Ik was blij weer thuis te zijn.
’s Avonds helder in het hoofd en nog emails gelezen, beantwoord en telefoontjes gepleegd. Alles vrij ontspannen gedaan. Naar aanleiding van gesprek met bovenbuur de geplande samenkomst bij mij thuis afgelast.
Ook vandaag voel ik me heel ontspannen. Kreeg groen licht bij de cardioloog en hoef geen pil meer te slikken wel voor de zekerheid over drie maanden terugkomen voor controle.
Bij binnenkomend telefoontje tijdens eten koken rustig gevraagd om terug te bellen. Ook nieuw gedrag. Ben wel meer moe dan anders maar van binnen heel rustig. Voelt fijn! *** Tot zover mijn bevindingen van jouw behandeling, Irene. Met veel dank!! Zutphen 9-1-2016
Joke (87)